Future Architecture
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Mestna Občina Ljubljana
Turizem Ljubljana

O dogodku

Design Biotop: PROSTOR IN VEDENJE
26. – 28. oktober 2016 I MAO Ljubljana

Letošnji Design Biotop se v sklopu evropske platforme Future Architecture, ki jo koordinira Muzej za arhitekturo in oblikovanje, poglablja v izzive vsebinskega razvoja mesta Ljubljana.

S participatornim dogodkom v obliki delavnice želimo skupaj s predstavniki mestne občine Ljubljana, kreativnimi posamezniki iz prestolnice in tujimi strokovnjaki (Future Architecture – izbor najboljših mladih kreativcev) najti nove navdihe za vsebinski razvoj mesta.
Izziva se bomo lotili skozi prizmo urbanih in urbanističnih kontekstov ter z iskanjem svežih pristopov k medsektorskem povezovanju in trajnostnim strategijam.

Nosilna tema, iz katere Design Biotop izhaja, je povezava kreativnih industrij in vsebin, ki jih te generirajo za prostor, kvaliteto življenja in razvoj mesta.

Eno ključnih vprašanj je, kako lahko mesto z integracijo kreativnega sektorja v strateško načrtovanje vpliva na trajnostne strategije,  ki zajemajo različne poglede na mesto in bivanje v njem. Teme kot so planiranje, turizem, javno-zasebno, varno-nevarno, stalno-prehodno, generacijsko kulturne luknje, upravljanje mesta in prostorov, kreativnost kot promocija destinacije, start-up in sub-kulture lahko vplivajo na planiranje v prihodnosti.

Ali so takšni razmisleki in povpraševanja realna in smiselna in kam nas lahko vodijo, je danes strateško vprašanje vsakega mesta, sploh pa mladega mesta s precejšnjo zalogo neizkoriščenega potenciala kot je Ljubljana.

Future Architecture
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Mestna Občina Ljubljana
Turizem Ljubljana