Poletna šola

Program poletne šole se zaradi COVID-19 situacije premika v 2021. Vse prijavljene in zainteresirano javnost vabimo, da se prijavite na našo mailing listo za dodatne informacije.

Mednarodna Poletna šola UL ALUO 2021
v sodelovanju z Design Biotop in KNOF

V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje in KNOF vas vabimo k prijavi na mednarodno poletno šolo 4 oblikovalski projekti za trajnostne spremembe. Slednja bo udeležencem predstavila trajnostna načela vodilnih oblikovalskih skupin in procesov. Vodenje bodo podprli in ocenili izkušeni mednarodni mentorji. Udeleženci bodo pridobili izkušnje s konkretnimi projekti in koncepti v resničnem svetu, ki temeljijo na trajnostnih načelih. Uspešne ekipe bodo imele priložnost nadaljevati sodelovanje tudi po zaključku tečaja.

GOSTJE
Gostje in mentorji, specializirani za oblikovanje in trajnost so: Jude Sherry (VB) in dr. Frank O’Connor (VB) iz organizacije Anois, kjer si prizadevajo, da bi eko dizajn in krožno gospodarstvo postala norma; Jaime Nack (ZDA) iz okoljskega svetovalnega podjetja Three Squares Inc.; profesor Kalevi Ekman (FIN) z eksperimentalne platforme Design Factory Global Network na univerzi Aalto za izobraževanje, raziskave in uporabo oblikovanja izdelkov; Saša Kerkoš (SI) z eksperimentalne in diskusijske platforme Design Biotop in Miha Klinar (SI), docent na UL ALUO, industrijski oblikovalec in vodja razvoja Kompetenčnega centra za design management.