Antje Steinmuller Anže Zadel Dr. Anne Stenros Freo Majer John A. Bruce MOSTLIKELY Working with the 99%

Working with the 99%

TEMA DELAVNICE:
Vključujoči habitat
Paula Miranda & Carolina Batlle y Font

DATUM IN LOKACIJA:
24. 5. 2019 / MAO, Ljubljana

Ateliermob je multidisciplinarna platforma za razvoj idej, raziskav in projektov na področju arhitekture, krajinske arhitekture, oblikovanja in urbanizma. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 v Lizboni. V letu 2016 je bila ustanovljena kooperativa – “Working with 99%” – za zagotavljanje storitev na področju arhitekture in socialnega ali intervencijskega oblikovanja, urbanističnega in strateškega načrtovanja, usklajevanja in izvajanja projektov ter usposabljanja na prej omenjenih področjih..

Poleg vsega tega platforma razvija raziskavo za podporo njihove projektne prakse, spletnega arhitekturnega prostora za arhitekturno projektiranje in urbanistično načrtovanje in ohranja redno prisotnost na različnih forumih ter nacionalnih in mednarodnih omrežjih, kot so: evropska mreža ReKreators, Observatorij v Mexico Cityju, DLBC Lisbon Network, laboratorij participativnih praks, razvitih v regiji Basilicata, v Italiji. Prav tako so zastopali Portugalsko na beneškem arhitekturnem bienalu 2014.

OPIS DELAVNICE:
Ko razmišljamo o stanovanjih, kot arhitekti in urbanisti in / ali drugi deležniki, se moramo zavedati, da naš življenjski prostor ni omejen v notranjosti hiše, temveč razširja svoje meje na javni prostor. Z drugimi besedami, prebivanje je gesta, izražena znotraj in zunaj. Pri obravnavi koncepta habitata je torej treba upoštevati kombinacijo obeh osi.

Razpravljali bomo o konceptu »habitata«, torej stanovanjskega in javnega prostora, kot ga razumejo in dojemajo njegovi prebivalci. Spodbudili bomo razmislek, kako so lahko prostori bolj vključujoči, kako specifične percepcije o bivanju (spol, fizične zmogljivosti itd.), vodijo različnih potreb, na katere se mora urbani prostor odzvati.

Kolektiv na dogodku sodeluje v sklopu platforme Future Architecture.

REGISTRACIJA
Vse zainteresirane za udeležbo na delavnicah naprošamo, da ob prijavi izberejo samo eno delavnico, saj potekajo v istem terminu. V primeru, da se prijavite na več delavnic hkrati, si organizatorji pridržujemo pravico, da vas sami razporedimo glede na zasedenost mest. Delavnice so sestavni del konferenčnega programa.

Po prijavi na konferenco boste prejeli potrditveni email, kjer se boste preko povezave lahko prijavili na izbrano delavnico.

Rezultati delavnice TUKAJ.