Antje Steinmuller Anže Zadel Dr. Anne Stenros Freo Majer John A. Bruce MOSTLIKELY Working with the 99%

Freo Majer

DELAVNICA:
Predstavi se! Kratek ideacijski pitch dogodek s fidbekom mentorjev
Freo Majer in lokalni gostje

DATUM IN LOKACIJA:
23. 5. 2019 / 11:00 – 14:00 / Pritličje, Ljubljana

Freo Majer je bil nekaj let uspešen operni in gledališki režiser. Ko je spoznal, da ga veliko bolj zanimajo strukturne, družbene in politične razmere, ki omogočajo umetniško produkcijo in ne ustvarjanje samega umetniškega dela, je spremenil svojo karierno pot. Med sodelovanjem na mednarodnem magistrskem programu EMAA v Zürichu, je razvil interdisciplinarni program mentorstva Forecast (članica EU platforme Future Architecture.), kjer od njegove ustanovitve od 2014 deluje kot umetniški direktor.

Kreativni sodelavci platforme Forecast so fotograf Bas Princen, kustos Hou Hanru, umetnika Omer Fast in Candice Breitz, oblikovalec Jerszy Seymourar, glasbeniki, kot sta Jennifer Walshe in Okkyung Lee, pa tudi arhitekti Jürgen Mayer H., Tatiana Bilbao in Rahul Merhotra.

OPIS DELAVNICE:
Kratke, 5 minutne predstavitve idej, kjer bodo ekipe in posamezniki prejeli povratne informacije o svojih idejnih zasnovah projektov s strani strokovnjakov iz različnih področij.

Po prikazih idej in projektov v obliki 5-minutnih predstavitev bodo izbrane skupine in posamezniki s strani interdisciplinarnega občinstva (med njimi lokalni strokovnjaki) prejeli povratno informacijo o predstavljenem.

Ta kratki 3-urni dogodek ne določa vnaprej izbranih tem ali disciplin. Kljub temu gostujoči mentor Freo Myer spodbuja razmislek o predlogih, ki se ukvarjajo s skupnim prostorom, družbeno prepustnostjo, točkami trenja med posameznikom in skupnostjo ter metodami, ki se odzivajo na tehnološke motnje s predlaganjem socialnih inovacij.

Imaš idejo, bi jo želel predstaviti? Delavnica ima omejeno število prostih mest. Prijaviš se lahko tako, da nam pošlješ opis koncepta/projekta (max ena stran) in super kratek bio: info@designbiotop.si

Gost dogodka v sklopu platforme Future Architecture.