Antje Steinmuller Anže Zadel Dr. Anne Stenros Freo Majer John A. Bruce MOSTLIKELY Working with the 99%

Dr. Anne Stenros

DELAVNICA:
The Future City

DATUM IN LOKACIJA:
24. 5. 2019 / MAO

Dr. Anne Stenros je vodilna na področju strateškega oblikovanja, ustvarjalnega vodenja in strateškega predvidevanja. Ima doktorat iz tehnologije na področju arhitekturne teorije, ki ga je pridobila na helsinški Tehnološki univerzi. Med letoma 1995 in 2004 je bila direktorica Design Foruma Finland, leta 2005 pa je bila tudi izvršna direktorica organizacije Design Centre Hong Kong. Med 2005 in 2015 je bila podpredsednica korporacije Kone s Finske, kjer je bila zadolžena pa je za oblikovanje. Predavala je po vsem svetu in napisala vrsto člankov o teoriji in filozofiji arhitekture in oblikovanja. Je članica skupine, ki skrbi za finsko državno inovacijsko strategijo.  V obdobju med 2016 in 2018 je bila imenovana za prvega chief design officer-ja CDO mesta Helsinki.

OPIS DELAVNICE:
Udeleženci bodo znotraj okvira razprave raziskovali kontekst vključevanja in enakopravnosti.

  • Kako lahko v prihodnosti ustvarimo boljša mesta za ljudi?
  • Kaj je urbanizem za vse in vključujoče mesto?
  • Etika za mesto – ali obstaja?
  • Vloga prihodnosti za prebivalce: od opazovalca do akterja.

Znotraj delavnice bo Anne uporabila proces »odprtega prostora« (OST), kjer je si udeleženci delijo enak položaj in možnosti za diskusijo. Cilj delavnice so ideje za naslednje korake v strategiji mesta.

REGISTRACIJA
Vse zainteresirane za udeležbo na delavnicah naprošamo, da ob prijavi izberejo samo eno delavnico, saj potekajo v istem terminu. V primeru, da se prijavite na več delavnic hkrati, si organizatorji pridržujemo pravico, da vas sami razporedimo glede na zasedenost mest. Delavnice so sestavni del konferenčnega programa.

Po prijavi na konferenco boste prejeli potrditveni email, kjer se boste preko povezave lahko prijavili na izbrano delavnico.

Na delavnico se lahko prijavite TUKAJ.