Creative Mornings Ljubljana
The Funambulist

Novice

CREATIVE MORNINGS LJUBLJANA
28. 10. 2016 ob 9.30, Centralna Postaja, Ljubljana
Eden izmed mentorjev delavnice letošnjega Design Biotop dogodka, Léopold Lambert, bo gostoval na zadnjem oktobrskem kreativnem jutru, kjer bo predstavil različne medije, ki jih na dnevni bazi uporablja, da artikulira uredniško linijo o politiki arhitekture v odnosu do telesa.  Glavni del pogovora bo tekel o reviji The Funambulist (www.thefunambulist.net), kot tudi o drugih platformah (blog in podcast), ki jo dopolnjujejo. Vstop prost, rezervacija vstopnic in več o dogodku >> TUKAJ

***

RAZSTAVA, MAO
Design Biotop | Léopold Lambert: The Funambulist
Razstava printov naslovnic revije
Otvoritev razstave 28. oktober 2016 ob 18:00 v MAO
www.thefunambulist.net

Five first Mag (small)

The Funambulist je tiskana revija, ki jo ki jo dopolnjujeta dve platformi z odprtim dostopom (blog in podcast). Revija raziskuje politični odnos arhitekture in teles. Urednik revije, Léopold Lambert, želi z raziskovalnim delom, plodnimi dialogi in močno vizualno podobo povezati svet oblikovanja (oblikovanje, arhitektura, urbanizem) in humanizma (filozofija, antropologija, sociologija, zgodovina, geografija, itd.).

Prvih pet izdaj revije je bilo posvečenih militariziranim mestom, geografiji predmestij, politiki oblačil, prostorom totalnih institucij ter povezavi med oblikovanjem in rasizmom.

 Léopold Lambert je arhitekt iz Pariza in glavni urednik revije The Funambulist. Je avtor številnih knjig o političnem odnosu arhitekture in telesa.

Creative Mornings Ljubljana
The Funambulist